L’escola bressol Sol Solet és un centre privat per a infants d’entre 4 mesos i 3 anys, ubicada al centre de Sabadell.

Història

L’escola bressol Sol Solet va ser fundada el 1979, va començar un procés d’acompanyament i creixement amb els infants que s’ha anat desenvolupant amb noves metodologies i recursos vers l’educació 0-3 anys, dotant d’importància i valor aquesta etapa educativa.

Som una escola que s’adapta a la necessitat i la demanda dels infants que volen acudir al nostre centre per establir un nombre determinat d’estances separades segons l’edat de naixement, i  que amb el pas dels anys, hem anat evolucionant i formant-nos per oferir una educació de qualitat.

Què som, què fem i com ho fem

El model educatiu del Sol Solet es basa en cinc pilars fonamentals:

 • Escola catalana:

  Fomentant la llengua vehicular, però respectant sempre les llengües maternes de cada família.

 • Escola cooperativa:

  Pretenem mantenir una estructura que permeti recollir l’opinió de tots aquells que hi estan implicats, amb l’objectiu de consensuar una línia educativa coherent que permeti assolir els objectius proposats. Les decisions que es prenen en el nostre fer educatiu, si no que són reflexions del col·lectiu educatiu.

 • Escola integradora:

  S’ofereix a tots els infants un espai d’integració, educant en la igualtat sense discriminar per raó d’origen, cultura, sexe o capacitats.

 • Coeducació:

  Eduquem des d’una perspectiva de gènere per intentar potenciar la igualtat d’oportunitats i drets entre ambdós sexes, eliminant els estereotips sexistes, homofòbics, bifòbics, transfòbics o androcèntrics, i les actituds discriminatòries per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 • Respecte:

  Pensem que ha de ser l’actitud principal en la qual, es fomenti la convivència entre tots els membres de la comunitat educativa. També contemplem la necessitat de potenciar el respecte als materials i els espais, propis i comunitaris.

Per altra banda, el nostre centre compta amb un projecte educatiu propi que garanteix la continuïtat d’una línia pedagògica durant tot el procés educatiu amb l’objectiu de formar els nostres alumnes com a persones compromeses, reflexives, crítiques i responsables en el present i el futur.

Qui som?

Un equip de persones que compartim aquest projecte i treballem il·lusionats en la tasca educativa per dur-lo a terme diàriament amb la màxima professionalitat i dedicació, oferint una familiaritat i proximitat de qualitat tant a les famílies com als infants.

Les educadores, dues per classe, seran les persones més importants per al nen/a i marcaran les seves referències tant afectives com educatives. Per això, és molt important que, a part de la seva formació acadèmica, les educadores del Sol Solet tenen valors tan importants com la vocació, la tendresa i l’atenció dedicada que ofereixen a cada un d’ells i elles.

Diàriament, a cada estança, es realitza immersió lingüística amb l’especialista d’anglès, amb la delicadesa de traslladar l’aprenentatge de la nova llengua als hàbits i rutines quotidians.

La direcció vetlla pel bon funcionament de l’escola i assegura, de forma conjunta amb tot l’equip, el tracte de qualitat i estima que busquem per als infants.

Instal·lacions

L’escola disposa de set aules distribuïdes per edats respectant la ràtio segons la normativa del Departament d’Educació. La distribució de les estances dependrà de l’edat de la demanda que tingui l’escola.

A més a més, el centre disposa d’una aula polivalent, d’un pati exterior molt assolellat amb arbres i diverses propostes de joc motrius, d’un hort on aprenem a respectar la natura i d’una cuina pròpia, on elaborem menús saludables recomanats per un nutricionista adequats per cada edat.

ASSOCIACIÓ PEDAGÒGICA ESTEL
MEMORIA ABREUJADA A 31/12/2023

Aquí us podeu descarregar el document en format pdf

Descarregar PDF